Arsenal - Manchester United: de topper der reservisten

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Arsenal - Manchester United: de topper der reservisten
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Al de hele week staat de topper van morgen tussen Arsenal en Manchester United in het teken van blessures. Manchester United telt maar liefst twaalf blessures. Arsenal recupereerde net op tijd Olivier Giroud.

Als we alle blessures optellen zit Van Gaal met meer dan een volledig elftal aan gekwetsten. Het team van Arsène Wenger doet het met zes onbeschikbare spelers een pak beter en vooral de terugkeer van topschutter Giroud was een meevaller. De meeste andere spitsen van The Gunners zijn immers buiten strijd.

Walcott, Welbeck, Koscielny, Debuchy en Özil zijn allemaal basisspelers wanneer ze fit zijn en Wenger kan ook doelman David Ospina niet op de bank zetten. Klagen over zijn blessures mag de Franse oefenmeester van Arsenal echter niet. Het zou immers nogal in het verkeerde keelgat schieten bij Louis Van Gaal.

De Nederlander zit met de handen in het weinige haard. Maar liefst twaalf United-spelers zijn geblesseerd of twijfelachtig. Met afwezigheden van Jones, Rojo, Evans, Shaw, Blind, Rafael en De Gea ligt zowat de hele verdediging in de lappenmand. Ook Young speelde al op linksachter en zal er niet bij zijn morgen.

Meer naar de aanval toe mist United vooral recordaankoop Angel Di María en topspits Radamel Falcao. Ook een man als Michael Carrick heb je liever wél in je team. Het wordt afwachten wie de handschoen opneemt voor United. Kunnen Fellaini en Januzaj hun team op sleeptouw nemen? Of gaat Alexis Sanchez gewoon door op zijn elan? We weten het morgenavond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties