Capa schat kansen hoog in: "Uitgelezen kans voor Anderlecht om Galatasaray te kloppen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Capa schat kansen hoog in: "Uitgelezen kans voor Anderlecht om Galatasaray te kloppen"
Foto: © Photonews

Woensdag speelt RSC Anderlecht tegen Galatasaray één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Onze redactie gaat in Turkije op zoek naar de kansen van onze landskampioen. Gisteren lieten we Ruud Boffin aan het woord, vandaag is het de beurt aan Fuat Capa.

Door Cédric De Volder

De 46-jarige Fuat Capa is niet alleen een kenner van het Belgische voetbal, maar door zijn passages als coach bij onder meer Gençlerbirligi, Kasimpasa en Kayseri Erciyesspor kan hij ook een aardig woordje meepraten over de Turkse ploegen. Dus Voetbalkrant.com had een eenvoudige vraag voor hem: wat zijn de kansen van Anderlecht tegen Galatasaray? 

"Anderlecht maakte de voorbije wedstrijden indruk in de Champions League", steekt ook Capa zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Enkel in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund was het vertoonde spel iets minder. In mijn ogen krijgt paars-wit woensdag dan ook een uitgelezen kans om Galatasaray uit te schakelen. Laat ons eerlijk zijn: een punt is voor de Brusselaars voldoende, hé. Anderlecht kan dus het geliefkoosde spel spelen."

Anderlecht sprak meteen na de loting over de derde plaats, terwijl de pijlen in Istanboel op de eerste plaats werden gericht

Cim Bom Bom lijkt dezer dagen zelfs niet op een flauwe schim van de ploeg die het - en zeker met alle toppers in de rangen - zou moeten zijn. Wat is er toch aan de hand met Galatasaray? "Er is het voorbije jaar een pak gebeurd bij de club. Het bestuur verving Fatih Terim (de huidige Turkse bondscoach, nvdr.) door een grote naam, maar Roberto Mancini slaagde er niet in om de titel te pakken. Bovendien staat de huidige coach onder enorme druk."

"Het verschil tussen bestuursleden in Turkije en in België is bovendien enorm groot", gaat Capa verder. "Er is in Turkije simpelweg geen realisme. De mensen van Anderlecht opperden meteen na de loting dat de club voor de derde plaats zou gaan strijden. Ondertussen richtte men in Istanboel de pijlen al op de groepswinst. Al moet ik toegeven dat het huidige, nieuwe bestuur van Galatasaray lijkt in te zien dat te hoge ambities nergens toe leiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties