Zet Van Gaal straks Van Persie op de bank?

Jeroen Evens
| 0 reacties
Zet Van Gaal straks Van Persie op de bank?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Robin Van Persie niet aan zijn beste seizoen bezig is, dat beseft iedereen. Zowel bij de nationale ploeg als bij Oranje raakt hij niet aan zijn hoogste niveau. Van Gaal sluit niet uit dat The Flying Dutchman vandaag in de wedstrijd tegen Hull City op de bank zou kunnen zitten.

  • RVP zit nog maar aan drie treffers uit elf wedstrijden
  • Van Gaal wazig over basisplek Van Persie
  • Terugkomst Radamel Falcao in het vooruitzicht

Van Persie kon dit seizoen nog maar drie keer tot scoren komen voor United in de Premier League. Op een totaal van 19 goals gescoord door Man United in 12 wedstrijden is dat ondermaats voor de Nederlandse aanvaller. De laatste weken etaleerde Van Persie een slechte vorm, zou raakte hij in het duel tegen zijn ex-club Arsenal slechts 13 keer de bal.

Louis van Gaal maakt zich zorgen over zijn landgenoot: “Dat is heel weinig voor een spits,” zegt Van Gaal wanneer hij geconfronteerd werd met de cijfers. “Je weet hoe spitsen zijn. Zij voelen dat ze moeten scoren” gaat hij verder. “Tegen Arsenal speelde hij heel slecht, daarom wisselde ik hem ook.”

James Wilson kwam in de wedstrijd Van Persie vervangen. Het zou wel eens kunnen dat die in het duel met Hull City aan de wedstrijd kan beginnen. “Je zult moeten afwachten en zien, James deed het goed toen hij zijn kans kreeg” sluit Van Gaal niets uit. “United geeft jonge spelers altijd de kans, dat is een onderdeel van het club-DNA.”

Met de terugkomst van Radamel Falcao in het vooruitzicht, lijkt de druk op de Nederlander nòg meer toe te nemen.

Als we de statistieken bekijken, merken we dadelijk de slechte vormpeil van Van Persie op. Hier een grafiek over het aantal gecreëerde kansen per wedstrijd:

 Bron: Squawka.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties