Sevilla bekomen van Europese opdoffer

Jeroen Evens

Sevilla is bekomen van de nederlaag in de Europa League tegen Feyenoord (2-0). Op eigen veld boekte de ploeg van coach Unai Emery een duidelijke zege tegen Granada: 5-1.

De thuisploeg, titelhouder van de Europa League, kreeg afgelopen donderdag nog een tik uitgedeeld door Feyenoord in de groepsfase, maar herpakte zich uitstekend in de eigen Spaanse competitie. Van Granada won het met 4 doelpunten verschil.

Carlos Bacca, ex-Bruggeling, bracht de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong maar Youssef El Arabi bracht de bezoekers uit Granada vlak voor rust vanop de stip op gelijke hoogte.

Na rust bracht draaischijf Ever Banega de thuisploeg opnieuw op voorsprong, waarna Bacca met zijn tweede van de avond de stand op 3-1 bracht. Invaller Kevin Gameiro bezorgde met een assist op Stéphane M’Bia en een doelpunt met de eigen voeten Valencia een ruime 5-1 overwinning.

Sevilla blijft zo in het zog van de top drie in La Liga, op slechts 2 punten van FC Barcelona, dat vanavond nog de topper speelt in Valencia.