Gündogan redt Dortmund uit degradatiezone

Jeroen Evens
| 1 reacties

Met Dortmund-Hoffenheim stond vrijdagavond een vooruitgeschoven wedstrijd van de veertiende speeldag in de Bundesliga op het programma. Borussia wist zich uit de degradatiezone te knokken, dankzij een doelpunt van Ilkay Gündogan.

Problemen voor Borussia

Waar Borussia Dortmund in de Champions League ten koste van Anderlecht reeds gekwalificeerd is voor de volgend ronde, boekt de ploeg al enige tijd slechte resultaten in de Vaderlandse competitie, en stond voor vanavond op een allerlaatste plek.

Veldheer Jürgen Klopp beseft dat er een probleem schuilt: “We constateerden al eerder dat we een probleem hadden, daar was de nederlaag tegen Eintracht Frankfurt niet per sé voor nodig.” Maar dat een overwinning tegen Hoffenheim de wereld er heel anders zou doen uitzien, beseft de Duitser ook.

Vechtvoetbal zorgt voor zege

Die broodnodige overwinning is er ook gekomen, met een 1-0 overwinning op eigen veld. Iedereen in het Signal Iduna Park besefte dat dit niet met het mooiste voetbal gebeurde, maar kon alleen maar gelukkig zijn dat Dortmund wegklimt van de laatste plaats.

Na zeventien minuten verloste Ilkay Gündogan Dortmund met een kopbal, op assist van Aubemayang. Vòòr het doelpunt zette Dortmund flink wat druk op Hoffenheim, maar het spel werd een pak rommeliger na de openingstreffer.

De Duitser scoorde zijn eerste clubdoelpunt sinds eind juli 2013. Een maand later liep hij in een interland een hardnekkige rugblessure op, die hem ruim een jaar van het veld hield.

Opluchting voor Klopp

In de tweede helft kon de wedstrijd alle kanten op, maar Dortmund trok aan het langste eind. Aubemayang zag twee goals afgekeurd, Hummels kopte een bal van zijn doellijn, en Hoffenheim kreeg in de slotfase geen penalty van de scheidsrechter.

Hierdoor boekt Klopp nog maar zijn vierde overwinning in veertien competitieduels, en stijgt naar plaats 14 in het klassement. Bij Hoffenheim géén Casteels in de selectie, hij doet ritme op bij het B-elftal, na een langdurige scheenbeenblessure.