Van Gaal reageert op 'walgelijk' transferbudget voor wintermercato

Jeroen Evens
| 3 reacties
Van Gaal reageert op 'walgelijk' transferbudget voor wintermercato
Foto: © photonews

Van Gaal en Manchester United werden recent in verband gebracht met contractaanbiedingen voor verschillende grote namen, die The Reds deze winter zouden willen verwezenlijken. De Nederlander vindt de berichten schadelijk voor zijn ploeg.

  • Van Gaal zou enorm transferbedrag krijgen
  • Meerdere topspelers in vizier als versterking
  • Nederlander doet berichten af als “walgelijk”

Louis Van Gaal zou deze zomer mogen beschikken over een fenomenaal hoog transferbudget van 250 miljoen euro. De Amerikaanse eigenaars willen immers Manchester United vernieuwen, en daarvan zou Van Gaal de spilfiguur zijn.

Transfergeruchten

Volgens The Daily Star zouden namen als Diego Godin (Atlético Madrid), Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Nathaniel Clyne (Southampton) in de bovenste schuif liggen om deze winter de club te komen versterken. Afgelopen zomer besteedde Man U reeds 190 miljoen euro aan spelers, vooral te wijten aan de komst van Shaw, Rojo, Di Maria en Blind.    

Walgelijk

“Ik vind het walgelijk, om over zulke cijfers te schrijven", reageerde Van Gaal. “Ik denk niet dat Ed Woodward (chief executive van de club, nvdr) daarover iets heeft gezegd, en ik denk dat ik dat zélf ook niet gedaan heb”, was de Nederlander zijn cynische zelf voor de pers.

Geloof in huidige kern

Volgens Van Gaal hebben deze berichten in de media een slechte invloed op zijn spelersgroep. “Ik denk dat het onrespectvol is voor mijn spelers. Ik praat er niet over. Ik geloof in de spelers, dat is mijn antwoord”, liet King Louis optekenen. Met een 12 op 12 is Manchester United de laatste weken na een slecht seizoensbegin opgeklommen tot de vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties