Gervinho: "Wenger had bij Arsenal nooit vertrouwen in mij"

Jeroen Evens
| 1 reacties
Gervinho: "Wenger had bij Arsenal nooit vertrouwen in mij"
Foto: © photonews

Sinds Gervinho het Emirates Stadium inwisselde voor het Stadio Olimpico te Rome in 2013, blinkt hij uit met zijn prestaties. Nochtans is de aanvallende flankspeler kwaad dat hij Noord-Londen moest verlaten zonder zijn grootste kwaliteiten te kunnen tonen.

Gervinho en Arsène Wenger, dat was géén goed huwelijk volgens de Ivoriaan. De Fransman haalde Gervinho naar Londen nadat hij uitblonk onder Rudi Garcia bij Lille. Maar na twee seizoenen verliet hij teleurgesteld Engeland om aan de slag te gaan bij AS Roma, waar hij nu wél uitblinkt.

In 2011 werd Gervinho nog met grote verwachtingen binnengehaald bij Arsenal, maar die verwachten kon hij niet voledig inlossen. De Ivoriaan scoorde negen keer in 46 wedstrijden.

In The Sun vertelt Gervinho over zijn relatie met Wenger: “Hij had nooit vertrouwen in mij. Garcia maakt geen onderscheid tussen iemand die speelt en die niet speelt. Voor een speler is dat belangrijk. Hij spreekt niet minder met spelers die minder spelen.”

Maar zijn voormalige trainer bij Lille, die ondertussen aangesteld werd als hoofdcoach van AS Roma, zag wel graten in een verhuis naar de Italiaanse hoofdstad. Voor een prikje, om en bij de 8 miljoen euro, maakte hij de overstap, en die heeft hij zich sindsdien niet beklaagd.

De Ivoriaan insinueert dat Wenger zijn favorietjes voortrok, en is vol lof over zijn huidige coach. “Voor Garcia zijn er 25 spelers, géén 11. Iedereen wordt op dezelfde manier behandeld.”

Hoewel Gervinho het moeilijk had zich te bewijzen bij Arsenal, kijkt hij toch niet terug op die periode als een mislukking. Hij is alleen teleurgesteld dat hij nooit zijn hoogste niveau haalde in Londen: “Ik droomde om voor Arsenal te spelen. Ik hield van kindsbeen af van die ploeg. Ik heb ook nu geen afkeer van Arsenal door de manier hoe dat Wenger me behandelde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties