Groep F: Barça pakt groepswinst, Ajax volgt RSCA naar Europa League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Groep F: Barça pakt groepswinst, Ajax volgt RSCA naar Europa League
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft zich vanavond tot groepswinnaar van groep F gekroond. De strijd om de derde plaats in de ArenA was dan weer een maat voor niets. Ajax won vlotjes van APOEL Nicosia.

FC Barcelona 3 - 1 Paris Saint-Germain

PSG stond voor deze speeldag nog aan de leiding in de groep, maar moet vrezen voor een zware loting na de jaarwisseling. Zlatan Ibrahimovic had de Parijzenaren op voorsprong getrapt in 'zijn' Camp Nou, maar Barça zette al snel de puntjes op de i.

Amper drie minuten na de opener van de Zweed hingen de bordjes alweer in evenwicht na een doelpunt van Lionel Messi. Neymar en - eindelijk - Luis Suarez duwden PSG uiteindelijk kopje onder.

Ajax 4 - 0 APOEL Nicosia

Ajax had vanavond genoeg aan een puntje om de overzetboot naar de Europa League te nemen, maar de Amsterdammers hadden allesbehalve moete met de Cyprioten. Al moet het gezegd: onze halve landgenoot Urko Pardo kreeg vier doelpunten om de oren, maar speelde lang geen slechte partij.

Op slag van rust kregen de Amsterdammers een strafschop in geschenkverpakking van de scheidsrechter van dienst. Lasse Schöne zette de elfmeter probleemloos om en gaf zo het startschot voor een doelpuntenkermis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties