Castillo onder vleugels van 'leermeester' MPH: "Het helpt me niet om gefrustreerd rond te lopen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Castillo onder vleugels van 'leermeester' MPH: "Het helpt me niet om gefrustreerd rond te lopen"
Foto: © Photonews

Nicolas Castillo onderging de voorbije weken een metamorfose. De Chileense aanvaller liep regelmatig te mekkeren op het veld, maar heeft zijn lesje geleerd. "Het helpt me niet vooruit om gefrustreerd op het veld te lopen."

Door Cédric De Volder

Het valt echt wel op: na een niet-gefloten fout rept Nicolas Castillo zich recht om het leer te heroveren. Enkele weken geleden zou de Chileen bij een gelijkaardige fase het vel van de scheidsrechter-van-dienst aan het villen geweest zijn.

“Maar het helpt met niet vooruit om gefrustreerd op het veld te lopen”, vertelt Castillo. “In de plaats daarvan is het beter om de ploeg van dienst te zijn. En dat zag je de voorbije weken ook aan mijn spel.”

MPH: "Ik begrijp het temperament van Nico wel. ik ben zelf ook zo'n mens"

De hand van Michel Preud’homme? “Nicolas is een lichaam vol temperament”, aldus de Luikenaar. “Ik begrijp dat wel. Ik ben zelf ook zo’n mens. Het is een leerproces, maar het werpt zijn vruchten af.”

“Maar het klopt dat ik met hem gesproken heb”, verklaart Preud’homme. “Maar hij is niet de enige, hoor. Op training fluit ik duidelijke fouten soms niet om de spelers te leren dat ze pas mogen stoppen met voetballen als er wordt gefloten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties