Laagvliegers spelen gelijk in Nederland

Jeroen Evens
| 0 reacties
Laagvliegers spelen gelijk in Nederland
Foto: © SC

Vanavond namen Heracles Almelo en FC Dordrecht het tegen elkaar op in een vooruitgeschoven duel van de zestiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie. Het duel eindigde op een gelijkspel, een score waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Al na drie minuten was het raak in Almelo. De bezoekers uit Dordrecht kwamen via een dubbel afgeweken bal op voorsprong, een tegenslag waar doelman Dennis Telgenkamp geen antwoord meer op kon verzinnen.

Amper een minuut later kreeg Heracles via Bel Hassani een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het schot ging voorlangs, waardoor hekkensluiter Dordrecht met voorsprong de rust in ging. Een kleine verrassing, want de bezoekers lieten het initiatief in de eerste helft vooral aan de thuisploeg, die daar echter niets mee wist te doen.

Dat spelbeeld onderging geen verandering in de tweede helft. Heracles speelde de bal te veel kwijt, waardoor het er lang naar uitzag dat Dordrecht zijn eerste zege sinds 9 augustus mee naar huis zou nemen.

Maar in de 72e minuut ging het toch mis voor De Schapenkoppen. Lima beroerde de bal met de hand in de rechthoek, waardoor scheidsrechter Kuipers naar de penaltystip wees. Oussama Tannane nam het initiatief en rondde de strafschop met succes af.

Dit gelijkspel zal wel eerder als een nederlaag aanvoelen voor Dordrecht, dat amper iets opschiet met een puntje, en zijn achterstand op de nummer 17, NAC Breda, slechts een tikkeltje ziet verkleinen tot zeven punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties