Real Madrid domineert en zet Almerìa opzij

Jeroen Evens
| 5 reacties

De twintigste overwinning op rij. Dat fenomenaal cijfer kunnen Ancelotti en zijn mannen voorleggen, en dat zie je ook aan de manier van spelen: vol vertrouwen Vandaag ging Almerìa voor de bijl, het werd 1-4.

Na een dik half uur spelen kwam De Koninklijke op voorsprong dankzij een doelpunt van Isco, die met een prachtige effectbal doelman Rubén verschalkte in de verste hoek. De thuisploeg liet zich echter niet doen, en kwam vijf minuten later langszij dankzij een ongelofelijke streep van Verza.

Bekijk de prachtige gelijkmaker hier:

Vlak voor rust kwamen de bezoekers echter terug op voorsprong. Gareth Bale scoorde met het hoofd op voorzet van Toni Kroos, zijn zevende van het seizoen.

Na rust liet Almeria een enorme kans op de gelijkmaker liggen. Marcelo veroorzaakte een strafschop, maar Verza die eerder nog prachtig scoorde, vond twee doelpunten iets te veel van het goede en liet de penalty onbenut.

Wat is een wedstrijd van Real zonder een doelpunt van Cristiano Ronaldo? De Portugees kon natuurlijk niet ontbreken op het wedstrijdblad in Andalusië. Hij bezorgde de Madrilenen zowel de 1-3 als de 1-4, waarmee hij afklokt op 25 doelpunten in 15 wedstrijden. Fenomenaal.

Dinsdag sluit Real Madrid aan bij het WK voor clubs in Marokko. Daar wordt Cruz Azul (Mexico) of de Western Sydney Wanderers (Australië) de tegenstander in de halve finale.