Eriksen knalt The Spurs vlak voor tijd voorbij Swansea

Jeroen Evens
| 2 reacties
Eriksen knalt The Spurs vlak voor tijd voorbij Swansea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Eriksen heeft in de laatste minuut Tottenham een onverhoopte overwinning bezorgd. De Deense middenvelder strafte dom balverlies van Swansea af, en zorgde daarmee dat Tottenham opklimt tot aan de Europese plaatsen.

Drie Belgen op het terrein in Wales: Jan Vertonghen startte de wedstrijd, en zowel Moussa Dembele (56e minuut) als Nacer Chadli (83e minuut) kwamen invallen.  De drie landgenoten werkten mee aan een Londense zege, hoewel Swansea de sterkste partij was.

De Londenaren kwamen via Harry Kane al vroeg op voorsprong. Eriksen vond op hoekschop het hoofd van Kane, die Tottenham reeds na 4 minuten op voorsprong knikte. Swansea moest komen, en dicteerde daarna de wet aan Tottenham.

Het was uitkijken naar de kunstjes van Wilfried Bony, die dit seizoen al negentien keer scoorde. Vlak na de hervatting was het raak. Daddy Cool bleef rustig en rondde degelijk af: 1-1.

Lang zag het er naar uit dat dit gelijkspel ook de eindstand zou worden. Bony kreeg van zijn coach Pochettino een verdiende applausvervanging, maar moest vanop de bank toezien hoe Eriksen in de allerlaatste minuut de withelden alsnog de overwinning schonk. Tottenham springt zo in het klassement over Swansea tot een zevende plaats.

Bekijk hier het late doelpunt van Christian Eriksen:


Goal Eriksen C. - Swansea 1 - 2 Tottenham...
door football-live1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties