Duitsland: Robben met 100ste doelpunt, Stuttgart klimt weg van laatste plaats

Jeroen Evens
| 3 reacties

Met de winterstop voor de deur worden in hoogtempo wedstrijden afgewerkt in de Bundesliga. Daarin bezorgde Arjen Robben met zijn honderdste doelpunt Bayern München de overwinning. Stuttgart boekte zijn (nog maar) vierde overwinning en komt zo weg van de laatste plek.

Bayern München – SC Freiburg    2 – 0

Bayern München loopt voorlopig uit tot twaalf punten op het Wolfsburg van Kevin De Bruyne. München verloor dit seizoen nog niet, en ook Freiburg kon die impressionante statistiek geen halt toeroepen. Arjen Robben bezorgde de thuisploeg in de 41e minuut de voorsprong met zijn honderdste doelpunt.

Nadat Franck Ribéry met het hoofd de bal had teruggelegd op Robben, zorgde onze noorderbuur -ook met het hoofd- van dichtbij voor de openingsgoal. Vlak na rust zette Thomas Muller de puntjes op de i. Met zijn zesde van het seizoen maakte hij de 2-0, wat ook de einduitslag zou worden.

Hamburg – VfB Stuttgart    0 – 1

Op Stuttgart plakt (eindelijk) niet meer de stempel van rode lantaarn. Na een 0-1 uitoverwinning in Hamburg hijst Stuttgart zich op gelijke hoogte van Hamburg. Zo doet Stuttgart-trainer Huub Stevens een uitstekende zaak bij zijn ex-werkgever HSV.

Hoewel de thuisploeg veruit het meeste balbezit op zijn compto schreef, waren het de bezoekers die veruit de gevaarlijkste ploeg waren. Vlak voor rust luidde balverlies van Rafael van der Vaart de enige goal van de wedstrijd in. Florian Klein bedankte het slecht uitverdedigen van de thuisploeg.

Een rode kaart voor Georg Niedermaier strooide nog roet in het eten voor de bezoekers, maar Die Schwaben hielden toch stand. Zo boekt Stuttgart zijn nog maar vierde overwinning van het seizoenn, waardoor het zich tot net boven de degradatieplaatsen hijst.

Hannover 96 – FC Augsburg    2 – 0

Augsburg, dat verrassend sterk bezig is in de Bundesliga deze jaargang, verloor vanavond voor de tweede keer op rij. Afgelopen weekend verloor Augsburg nog met zware 0-4 cijfers van Bayern München. Op bezoek bij hannover 96 ging het vanavond onderuit dankzij goals van Salif Sané en Joselu.

Augsburg blijft voorlopig wel vijfde in de stand, maar het wordt afwachten als dit woensdagavond –wanneer Schalke 04, Frankfurt en Hoffenheim nog spelen- nog maar het geval zal zijn.