Onze vier Duivelse spitsen vergeleken: 'Bats' is de efficiëntste

Onze vier Duivelse spitsen vergeleken: 'Bats' is de efficiëntste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku, Divock Origi, Christian Benteke en Michy Batshuayi zijn de jongens die volgend jaar voor de goals moeten zorgen bij de Rode Duivels. Maar hoe deden ze het de eerste seizoenshelft?

Origi startte als een raket met drie goals, maar daarna volgde een ongekende droge periode. Hij bleef dus steken op die drie doelpunten in 1218 gespeelde minuten. Daarbij schoot hij 31 keer op doel in 16 wedstrijden.

Romelu Lukaku scoorde al zes keer voor Everton, speelde het meest van de vier en trapte 49 keer op doel. In 17 wedstrijden verzamelde hij 1383 minuten.

'Bats' is de efficiëntste

Christian Benteke werd lange tijd geteisterd door een blessure en is nog in roulage. De spits van Aston Villa speelde nog maar acht wedstrijden, maar scoorde wel al twee keer uit 23 schoten op doel.

En ook Michy Batshuayi komt weer boven water drijven. Na een moeilijke start bij Marseille krijgt hij meer en meer het vertrouwen van trainer Bielsa. En in de box is hij nog steeds dodelijk. Met twee goals uit elf schoten is hij veruit de efficiëntste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties