Reactie Jankovic: "Het was een kwestie van mentaliteit en niet van goed voetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Jankovic: "Het was een kwestie van mentaliteit en niet van goed voetbal"
Foto: © photonews

KV Mechelen slaagde er vanmiddag na acht wedstrijden eindelijk nog eens in om een driepunter te pakken. Aleksandar Jankovic had zijn spelers op scherp gezet, maar besefte dat mooi voetbal eventjes overbodig was.

Cédric De Volder in Mechelen 

"Het is niet simpel voor een jonge ploeg om rustig te blijven na twee maanden zonder overwinning", vertelt Aleksandar Jankovic. "Bovendien is Royal Mouscron Péruwelz een moeilijk te bespelen ploeg. Maar het was een verdiende driepunter."

"Het was een kwestie van mentaliteit in plaats van mooi voetbal", gaat de oefenmeester verder. "Ik ben tevreden dat we 2014 afsluiten met 25 punten, maar toch hebben we hier en daar te veel laten laten liggen. We speelden altijd wel goed voetbal, maar wonnen niet."

We speelden de voorbije weken altijd goed voetbal, maar we wonnen niet

Ook de oefenmeester had natuurlijk gezien dat er aanvallend een schoentje wringt. KV Mechelen scoort ongelooflijk moeilijk. Al had hij een opvallende wijsheid in pacht om te besluiten. 

"Doelpunten komen met vertrouwen. Vertrouwen komt met punten en die punten komen met goed voetbal. Of met mentaliteit. En op die manier hebben we vandaag het verschil gemaakt. En natuurlijk ook met een stilstaande fase, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties