Ferrera opnieuw aan de slag.. in Derde Klasse

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Ferrera opnieuw aan de slag.. in Derde Klasse
Foto: © photonews

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het ontslag van Emilio Ferrera in het begin van het seizoen aan. Niet dat het zo goed was, die nederlaag tegen KV Mechelen, maar toch. Een coach ontslaan na één speeldag is not done. Hij bleef niet bij de pakken zitten en vond nu een nieuwe club.

Hij wordt technisch directeur-coach van FCV Dender. De ploeg, die niet zo heel lang geleden nog in eerste klasse zat, bengelt onderin in Derde Klasse. "Het behoud is een eerste doelstelling", aldus Emilio Ferrera in HLN. "Het is moeilijk, maar zeker niet onoverkomelijk."

Opnieuw naar tweede

Ferrera toont meteen ambitie. "Dender heeft de accommodaties om minstens in Tweede Klasse te voetballen. Op termijn willen we daar weer naartoe." Hij zal ook de jeugdopleiding onder zijn hoede nemen in Dender. Zijn twee zonen spelen overigens bij de club.

Met de nieuwe coach komt ook een nieuwe technische staf. Marc Grosjean wordt veldtrainer bij het eerste elftal en Quentin Govaert staat in voor de video-analyse. Verder heeft Dender via een Indonesische investeerder al twee nieuwe Zuid-Amerikanen aangetrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties