De Boeck zegt het voetbal vaarwel: veelbelovend debuut, te snelle teloorgang

De Boeck zegt het voetbal vaarwel: veelbelovend debuut, te snelle teloorgang
Foto: © SC

Glen De Boeck kondigde vandaag zijn afscheid van het voetbal aan. De voormalige speler en trainer van een resem eersteklassers, stapt op 43-jarige leeftijd in het bedrijfsleven. Onze redactie lijstte voor u nog eens zijn korte trainersloopbaan op.

Glen De Boeck begint zijn trainerscarrière in het voorjaar van 2005 bij het vertrouwde RSC Anderlecht. Onder de vleugels van Franky Vercauteren, die pas de ontslagen Hugo Broos heeft opgevolgd, krijgt de voormalige verdediger de kneepjes van het vak aangeleerd.

In 2007 waagt De Boeck zich aan het hoofdtrainersschap. Bij Cercle Brugge gaat de Antwerpenaar zijn kans en met succes. Onder zijn bewind komen Tom De Sutter en Stijn De Smet tot ontluiking, en groeit de Vereniging uit tot een subtopper in eerste klasse.

Grasmaaier

Drie jaar later volgt in april zelfs een contractverlenging tot 2014, maar een maand later kiest De Boeck voor een verrassende carrièrewending. De oefenmeester komt per toeval bij Germinal Beerschot terecht. Een kapotte grasmaaier - luidt het achteraf - loodst hem richting zijn thuisstad.

De passage op het Kiel kent een vervroegd einde. Na een dispuut met een deel van de bestuurskamer, wordt hij eind november al de laan uitgestuurd. Nadien krijgt De Boeck zijn carrière als T1 nog moeilijk op de rails.

Jaar zonder club

Het avontuur bij de Nederlandse degradatieklant VVV-Venlo in 2011 draait na enkele maanden op een sisser af. Na een 7-0-pandoering tegen Heracles, houdt de veldheer de eer aan zichzelf.

De laatste succesvolle opdracht van De Boeck in trainersplunje is de redding van Waasland-Beveren in het seizoen 2012-2013. Wanneer het jaar erop de start de mist ingaat, moet hij noodgedwongen opkrassen. Na iets meer dan een jaar zonder club, zegt De Boeck nu het trainersvak vaarwel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties