Analyse Westerlo en Van Veldhoven: de ingrediënten voor een geslaagd huwelijk

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Westerlo en Van Veldhoven: de ingrediënten voor een geslaagd huwelijk
Foto: © SC

Het debuut van Harm Van Veldhoven bij Westerlo mag een succes worden genoemd. De coach zette een uitstekende organisatie neer en straalt vertrouwen uit.

Door Robby Morren

  • Organisatie klopt
  • Coach geeft vertrouwen
  • Ziet groeimogelijkheden

Dennis Van Wijk kende de pech dat de lappenmand wekenlang vol lag. Zijn opvolger Van Veldhoven moest tegen Standard debuteren met één beschikbare aanvaller, maar deed dat met verve.

Op de persconferentie na het 1-1 gelijkspel legde hij zijn keuzes uit. "Annys op de 10 voor extra werkkracht op het middenveld. Door het gebrek aan spitsen moesten lopende middenvelders voor het gevaar zorgen", zo klonk de theorie van Van Veldhoven.

Organisatie klopt

Een makkelijk debuut was het niet tegen Standard dat 2014 beëindigde met een 6 op 6. Van Veldhoven verraste. Hij zette een dubbele gordel op het veld, de nadruk lag niet langer op vrijuit voetballen maar op een strakke organisatie.

En dat rendeerde. Westerlo kreeg opmerkelijk minder gevaar voor het eigen doel te verwerken en kon toch regelmatig gevaarlijk opduiken voor Thuram. Een evenwicht dat Van Wijk moeilijk vond de afgelopen maanden.

Vertrouwen geven

"Het is een heel andere manier van werken met de nieuwe coach", stelde Schuermans. In de wandelgangen horen we dat Van Veldhoven er heel goed in slaagt het nodige vertrouwen in de spelersgroep te krijgen.

Alle ingrediënten voor een geslaagd huwelijk lijken aanwezig. "Ik heb de voorbije dagen een groep gezien die wil werken, die bescheiden is en die op verschillende vlakken nog kan groeien", klinkt het veelbelovend bij de coach. Operatie redding is ingezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties