Cercle en Caenepeel slijpen de messen: "Ik ben totaal geen fan van Club Brugge"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 46 reacties
Cercle en Caenepeel slijpen de messen: "Ik ben totaal geen fan van Club Brugge"
Foto: © Photonews

We krijgen dit seizoen nog drie Brugse derby's! De eerste affiche staat al op zondag gepland. Club Brugge bezoekt dan namelijk Cercle Brugge. En de groenhemden hebben net op tijd het goede spoor gevonden.

Door Cédric De Volder

Jinty Caenepeel loopt nog maar enkele weken (sinds de start van de winterstage, nvdr.) tussen de troepen van Arnar Vidarsson, maar hij voelt zich al helemaal thuis. "Cercle is een familieclub, hé. Ik ben hier ontvangen alsof ik hier al jaren voetbal. Bovendien is het een voordeel dat bijna iedereen Nederlands spreekt."

Er wordt wel eens geopperd dat huurlingen niet bezig zijn met het wel en wee van hun club. Maar dat ligt bij Caenepeel wel eventjes anders. "Ik besef maar al te goed dat de wedstrijd tegen Club Brugge alles is voor de Vereniging. Ook in de kleedkamer zijn sommige jongens er al eventjes over bezig."

Ik hoop vooral zondag te winnen. De competitie is nog steeds het belangrijkste

"Het is leuk dat er na zondag nog twee derby's volgen in de Beker van België. Maar ik hoop toch vooral zondag te winnen. De competitie is voor ons nog steeds het belangrijkste, hé. Een pronostiekje? Nee, daar doe ik niet aan mee."

De 18-jarige aanvaller is een geboren en getogen Oostendenaar en liep ook school in de Koningin der Badsteden. Een fan van Club Brugge dus? "Nee, ik ben totaal geen fan van Club Brugge. Als kleine jongen had ik vooral een voorkeur voor Standard. Maar uiteindelijk koos ik voor KAA Gent, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties