Rapide Lebbeke blijft het zwarte beest van SV Voorde

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke blijft het zwarte beest van SV Voorde
Foto: © SC

Een vol voor de aanval kiezend Rapide won voor de 4de keer op rij in eigen huis van SV Voorde dat meteen ook een kans op de 2de periode aan zijn neus zag voorbijgaan. De bezoekers bleken vooraan te onmondig om de thuisdefensie te ontwrichten.

Rapide startte heel sterk maar Dmitri Iakovlevski trapte een voorzet van Nico Vanderhaegen van in de kleine backlijn nog over (3’). Een gekraakt schot van Neal Wauters vloog net naast (6’). Halfweg de eerste helft had Niels Deprez een knappe reflex in huis toen Mohamed Dahmany een hoekschop op doel kopte. Voorde zocht de counter maar kon geen valabele kans op de mat leggen.

Zelfde scenario na de pauze tot Yannick Van Impe van op 30 meter naar doel knalde en Deprez zich enigszins verkeek op het verre schot (53’). De thuisploeg ging direct op zoek naar een veilige marge maar Deprez kon een scherpe voorzet van Vanderhaegen nog net uit de baan halen (56’). Nils Van Delm bediende de vrijstaande Van Impe maar die trapte de open kans op Deprez en ook de rebound werd niet verzilverd (69’). Vanderhaegen ging aan de haal en ook hij stuitte op de bezoekende goalie (70’). De thuisploeg bleef beducht voor een tegendoelpunt en ontsnapte goed toen Brecht Moreels een vrije trap over de muur maar op de paal krulde (77’). De bezoekers voerden de druk op en bij de lokalen was het pompen of verzuipen al poeierde Raymon Deblander een voorzet in de wolken (85’).

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar TK Meldert en zondag is Voorde gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Wauters, Verdeyen, Cooreman, Bossekota, Iakovlevski, Vanderhaegen, Van Impe, Van Delm.

SV Voorde: Deprez, De Taeye (78’ Aissa), Marchand, Praet, Tjampens, Coppens (59’ Jonas De Landtsheer), Deblander, Ketsman, Hooge, Jens De Landtsheer (54’ Moreels, Asselman.

Doelpunt:53’ Van Impe 1-0

Kaarten: geel: 43’ De Taeye, 70’ Van Impe, 83’ Marchand. Scheidsrechter: Matthias Massa

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties