Update Eredivisie: Knappe remonte stuwt AZ naar plek 3

Lennert Vannooten
| 3 reacties

AZ Alkmaar heeft er een dolle namiddag opzitten in Groningen. Het team van John van den Brom kwam 2-0 achter, maar veerde nadien knap recht.

Groningen - AZ 2 - 4

En owngoal van Berghuis en een treffer van De Leeuw brachten de thuisploeg al snel op 2-0. Diezelfde Berghuis zette vlak voor de koffie zijn foutje recht met de aansluitingstreffer.

Na de pauze gingen de Alkmaarders erop en erover. Gouweleeuw stelde gelijk. Henriksen (2x) zorgde nog voor een overtuigende 2-4. AZ rukt zo op naar een gedeelde derde stek.

Go Ahead Eagles - Ajax 1 - 2

Ajax, op bezoek bij de nummer 15 Go Ahead Eagles, moest wachten tot in minuut 88 om de overwinning binnen te halen. Verhoek scoorde voor eigen publiek een eigen doelpunt.

Ajax bleef automatisch de nummer 2 in de Eredivisie, al had het moeite om de nummer 15 in de competitie op de knieën te krijgen. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op achterstand door een goal van El Ghazi.

Na de rust scoorde Overgoor de 1-1 voor Ajax en pas op het einde in minuut 88 kon Ajax de winst binnenslepen door een own goal van Verhoek. Go Ahead Eagles zijn op die manier nog altijd niet uitgesloten voor degradatie.