Hasi gaat van geen opties naar heleboel

Hasi gaat van geen opties naar heleboel
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi foeterde dit seizoen al veel op het gebrek aan verdedigers in zijn kern. Als deze week ook Chancel Mbemba landt in Zaventem zal hij vanaf nu echter moeilijke keuzes moeten maken.

Hasi springt al creatief om met zijn defensie. Niemand, ook hij niet, had verwacht dat Maxime Colin een serieuze concurrent ging worden voor Anthony Vanden Borre. Maar dat werd hij wel en dus schoof hij ondertussen Vanden Borre al een rijtje vooruit.

In twee matchen wierp die zich daar al op als uitdager voor Andy Najar met twee goals en een assist. Centraal heeft Hasi nu ook keuze te over met Heylen, die het opmerkelijk goed doet, Deschacht, Mbemba, Nuytinck en Rolando. Die laatste gaf zelf aan nog niet klaar te zijn om te starten, maar is ook niet gekomen als bankvulling.

Hoe hou je iedereen gelukkig?

In zijn laatste contractjaar bij Porto moet hij nu spelen en tussen de lijnen door kreeg hij die verzekering ook van Herman Van Holsbeeck. Mbemba is altijd titularis als hij fit is, dus blijft er maar één plaatsje meer over. En Deschacht kan je met zijn huidig niveau niet uit de ploeg zetten. 

Terug naar de linksachter? Daar doet Fabrice N'Sakala het niet slecht... En Nuytinck verbijt ook nog zijn frustraties om al de gemiste CL-matchen. Ja, het zal drummen worden in de verdediging van Hasi. Benieuwd welke keuzes die gaat maken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties