Eerste Belgische Headiskampioen: "Ik wilde uitzoeken of dit écht bestond"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Eerste Belgische Headiskampioen: "Ik wilde uitzoeken of dit écht bestond"
Foto: © SC

Yves Van Laer kroonde zich gisteren tot eerste Belgische 'kampioen' van de nieuwste sportrage Headis. Over enkele maanden mag de Antwerpenaar ons land vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap.

"Ik zag een grappig filmpje op het internet passeren over deze nieuwe sport. Ik geloofde niet dat dit écht bestond. Ik moest het dus wel uitzoeken", doet Yves zijn verhaal bij Voetbalkrant.com.

Net als heel wat deelnemers heeft ook hij een link met voetbal. "Je moet tegen een bal kunnen koppen, maar de instapdrempel is zéér laag. Ik speel voetbal bij de reserven D van vierdeprovincialer Zandhoven. Het laagste van het laagste." (lacht)

Plaats voor een tafel op mijn appartementje is er niet

Dankzij deze eerste toernooiwinst mag Yves binnenkort als Belgische ambassadeur naar het EK. "Er gaan een paar Europese wedstrijden in Duitsland plaatsvinden tegen onder meer Zwitserse en Franse afgevaardigden. Ik zal nog wat moeten bijtrainen."

En dat kan in het geval van Yves een probleem vormen. "Ik heb net een appartementje gekocht. Veel plaats voor een pingpongtafel is er niet", lacht de kampioen. "In Antwerpen zijn er genoeg parken met vaste tafels om te oefenen. Nu nog een partner vinden die me wil bekampen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties