Pelt geeft strijd tegen Beerschot-Wilrijk niet op: "Zij hadden ons hier niet meer verwacht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Pelt geeft strijd tegen Beerschot-Wilrijk niet op: "Zij hadden ons hier niet meer verwacht"
Foto: © SC

Esperanza Pelt is sinds vorig weekend de leidersplaats kwijt aan KFCO Beerschot-Wilrijk. De Limburgers zijn echter niet van plan om de paarshemden nu een vrijgeleide richting titel te geven. "We moeten enkel naar onszelf kijken", klinkt het bij Patrick Witters.

Door Cédric De Volder

Eerst en vooral: het project van KFCO Beerschot-Wilrijk slaat dan wel enorm aan, maar ook de mensen van Esperanza Pelt verdienen een pluim. De nieuwbakken fusieclub maakt namelijk een fantastisch eerste seizoen door in vierde nationale C. 

"De club is sinds dit seizoen gebouwd rond de beste spelers van Neerpelt en Overpelt", legt Patrick Witters uit. "Ik moet toegeven dat niemand had durven dromen dat we vandaag al zouden meestrijden om de prijzen. We kunnen sowieso van een prachtseizoen spreken."

Ik gun de mensen van Beerschot-Wilrijk hun project. Ook sportief is het een opsteker voor onze reeks

Pelt kampeerde sinds speeldag drie op de eerste stek, maar moest de leidersplaats afgelopen weekend afgeven aan KFCO Beerschot-Wilrijk. "Maar mijn groep gaat er uitstekend mee om. De titel is voor ons geen doel op zich en we hebben de eerste periodetitel al binnen."

"Ik moet toegeven dat het leuk is om ook eens mijn verhaal te mogen doen in de media", gaat de coach verder. "Er wordt vooral over Beerschot-Wilrijk gesproken, hé. Al gun ik die mensen hun fantastische project. Ook sportief is het een opsteker voor onze reeks."

Leuk detail: Pelt volgt momenteel op amper één puntje van de Ratten. Bovendien komen de Limburgers op veertien maart op bezoek op het Kiel. Gaat het stormen? 

"De strijd is nog niet gestreden", besluit Witters strijdvaardig. "Ook Beerschot-Wilrijk had ons hier in deze fase van het kampioenschap niet meer verwacht. Maar nu is het zaak om de kloof met hen zo klein mogelijk te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties