Dit maakt de Belgische bekerfinale zó speciaal!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Dit maakt de Belgische bekerfinale zó speciaal!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was eigenlijk al een dikke week duidelijk, maar sinds gisterenavond is het eindelijk officieel. De finale van de Beker van België wordt een heerlijk treffen tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Jawel, heerlijk! En dat om deze vijf redenen.

Door Cédric De Volder

1. Eindelijk nog eens een absolute topaffiche op de Heizel

Met alle respect voor de finalisten van de voorbije jaren, maar we moeten al een hele poos terug voor een duel tussen de grote tenoren van het Belgische voetbal op de Heizel. In 2007 won blauw-zwart de Cofidis Cup tegen Standard.

2. Dat de beste moge winnen!

Voor een finale tussen RSC Anderlecht en Club Brugge moeten we zelfs al terug naar 1994. Toen won paars-wit de Beker van België. En hopelijk zal de beste ook anno 2015 winnen. Want het moet gezegd: ook in de titelrace stevenen we af op een duel tussen beide toppers.

3. Recordkampioen vs. eeuwige uitdager

Op Olympia zullen ze het niet graag horen, maar Anderlecht is veruit de succesvolste club van België. En dat zorgt natuurlijk voor een extra pigment. Het palmares van paars-wit zorgt toch voor enige jaloezie bij alles dat blauw en zwart ademt.

4. De jacht op hét record

En dit is een leuk extraatje! Club Brugge is met tien bekers momenteel de recordhouder in België. RSC Anderlecht volgt op amper één stuk. Met andere woorden: een paars-witte overwinning in de finale brengt de hoofdstedelingen naast blauw-zwart.

5. Kan de druk er eventjes af bij MPH? 

Ondertussen hoopt vooral Michel Preud'homme dat de Beker naar Brugge wordt gebracht. Op die manier is er al sowieso een prijs binnen en kan de druk toch al een beetje van de ketel. De fans wachten nu al zo lang op een gouden plak...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties