Cercle met volle geloof naar Kortrijk: "Een punt hebben we al"

Cercle met volle geloof naar Kortrijk: "Een punt hebben we al"
Foto: © Photonews

Cercle Brugge heeft één punt voorsprong op Moeskroen en drie op Lierse. De volgende twee weken wachten Kortrijk en KV Mechelen. Niet het makkelijkste programma, maar toch gaan ze er bij de Vereniging vanuit dat ze play-off 2 spelen.

De weken van de waarheid zijn aangebroken. Zaterdagavond omstreeks 22u kan er al heel wat duidelijker zijn. Bijvoorbeeld dat Cercle gered is als ze zelf winnen en Moeskroen en Lierse verliezen. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. "Het zijn nog twee moeilijke matchen, maar ook onze concurrenten hebben geen eenvoudige opdrachten", weet Kristof D'Haene. 

Ons blok zal er moeten staan

"Er kan nog vanalles gebeuren, maar wij zien het positief in. We geloven rotsvast dat we play-off 2 gaan spelen. Na de match tegen Lierse hebben we onszelf wat moeten oppeppen, maar op een gegeven moment moet je toch die klik maken. Op zo'n moment kan je enkel zeggen: 'We geven niet op'."

Nochtans moesten ze vorig weekend nog een klap verwerken toen een punt hen door Standard in extremis werd afgenomen. "We moeten het positieve onthouden. Natuurlijk is dat een mokerslag als je in minuut 87 nog een goal tegenkrijgt, maar het blok stond vrij goed. En dat blok zal er ook moeten staan tegen Kortrijk."

Opletten voor Chevalier en Santini

Inderdaad, want ook KVK heeft nog punten nodig. Weliswaar om play-off 1 te spelen, maar nu ze er zo dichtbij zijn, zal er ook in het Guldensporenstadion een zeer gemotiveerde tegenstander wachten. "We zullen moeten opletten voor Chevalier en Santini, hun twee mannen in vorm."

"Maar als we winnen, zijn we zo goed als gered. Daarbij, een punt hebben we al, want we starten met 0-0. Als we die 0 kunnen vasthouden, hebben we al een goed resultaat sowieso beet. Dat we moeilijk scoren? Ja, dat is een probleem, maar ik heb er ook geen verklaring voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties