Club is gewaarschuwd: "Besiktas is beter dan Galatasaray"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Club is gewaarschuwd: "Besiktas is beter dan Galatasaray"
Foto: © Photonews

Gisteren was Fuat Capa al duidelijk: Club Brugge moet thuis het verschil maken. Ruud Boffin, doelman van Eskişehirspor, is danig onder de indruk van Besiktas. Hij zet ze zelfs een rang boven Galatasaray.

Door Johan Walckiers

Galatasaray en Besiktas delen de leiding in de Turkse competitie, maar zoals Anderlecht bewees, zijn die eerste te pakken. Als we de lijn doortrekken, moet Club ook Besiktas aankunnen. "Pas op, voor mij is Besiktas de beste ploeg in Turkije dit seizoen. Beter dan Galatasaray", aldus Boffin bij Voetbalkrant.com. 

Laat ze niet voetballen

"Met Demba Ba hebben ze een heel goeie vooraan lopen en ook die Olcay Sahan is een constant gevaar. Maar dat zijn de uitblinkers, het is gewoon een heel goeie ploeg. Wij hebben met heel wat geluk tegen hen gewonnen dit seizoen. Maar toen ontbrak Ba en waren ze wat moe van hun Europese match tegen Liverpool", geeft Boffin toe.

Toch ziet hij één zwak punt. "Verdedigend zijn ze niet zo sterk, maar je moet eerst tot aan hun goal geraken. Individueel en collectief kunnen ze een ploeg echt onder druk zetten. Wat ik Club aanraad? Zelf direct druk naar voor gaan zetten. Laat ze niet voetballen, want anders ben je gezien. En dat moet Club toch kunnen met hun spelers."

Thuis heeft Besiktas een air van onoverwinnelijkheid over zich

En donderdag zal Club ook al een marge bij elkaar moeten voetballen. "Ze moeten zien dat ze het verschil in eigen huis zo groot mogelijk maken, want in Besiktas gaan voetballen is geen pretje. Niet dat de sfeer daar zo denderend is, want dan zijn er andere stadions. Maar ze hebben thuis een air van onoverwinnelijkheid over zich."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties