Hazard of Zlatan: cijfers wijzen echte godenkind aan!

Lander Marin
| 17 reacties
Hazard of Zlatan: cijfers wijzen echte godenkind aan!
Foto: © SC

In de Champions League neemt Paris Saint-Germain het vanavond op tegen Chelsea. Sterspelers van dienst zijn Zlatan Ibrahimović en Eden Hazard. Maar wie is nu eigenlijk hét echte godenkind?

Aantal wedstrijden: Eden Hazard

Beide spelers pronken ongenaakbaar in het basiselftal. Enkel als ze geblesseerd zijn of oververmoeid, gunnen hun coaches hen rust. Hazard werkte dit seizoen in alle competities wel al 40 wedstrijden af, terwijl Ibrahimović er maar 27 op zijn conto heeft. 
 

Aantal doelpunten: Zlatan Ibrahimović

Met 18 goals heeft Ibrahimović er in minder wedstrijden 4 meer gemaakt dan de Rode Duivel. Als spits zijnde is dit niet onbegrijpelijk. Daar bovenop komt het feit dat Hazard door zijn onzelfzuchtigheid geen echte goalgetter is. 
 

Aantal assists: Eden Hazard

Met 13 stuks tegenover de schamele 4 assists van Ibra, floreert Hazard wat beslissende passes betreft. Al is ook hier het ongelijke resultaat te wijten aan de positie waar de twee spelers hun ding doen. 
 

Aantal gecreëerde kansen: Eden Hazard

Terwijl de boomlange Zweed 25 keer voor gevaar zorgde, klokt Hazard af op 74 gecreëerde scoormogelijkheden. Logisch aangezien hij minder ruimte nodig heeft om iets op poten te zetten. 
 

Schietnauwkeurigheid: Zlatan Ibrahimović

71 procent van de atoomschoten van Ibrahimović belanden binnen het kader. Bij Hazard is dit maar 58 procent. Opvallend is ook dat Ibrahimović vaak de kruising opzoekt, terwijl Hazard het grootste deel van zijn schoten over de grond verstuurt. 
 

Passnauwkeurigheid: Eden Hazard

Beide heren leggen hier mooie statistieken voor. Zlatan’s passes komen in 78 procent van de gevallen aan, maar Eden lapt hier nog 10 procent bij. Met zijn 1 meter 95 onderneemt Ibrahimović meer pogingen om door te koppen. Hazard ging met zijn passes vaker de hoogte in.
 
 
CONCLUSIE: Eden Hazard was statistiekgewijs al belangrijker in seizoen 14/15. De Rode Duivel laat Ibracadabra dus achter zich. Hopelijk is het een voorbode voor vanavond...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties