Red Flames dwingen WK-ganger tot strafschoppen

Red Flames dwingen WK-ganger tot strafschoppen
Foto: © SC

De Belgian Red Flames zijn voor het eerst aanwezig op een internationaal toernooi. In het duel om plek 11 verloren ze na strafschoppen van Zuid- Korea. Zo eindigen de Flames op de 12e en laatste plek, maar er zijn toch stappen vooruit gezet.

In de groepsfase haalde België 2 op 9 en eindigde het op de vierde plek in de poule. Tegen Tsjechië (2-2) en Mexico (0-0) werd gelijkgespeeld, tussendoor werd nipt verloren van Zuid-Afrika.

Door de vierde plek moest er uiteindelijk om de 11e plek gebikkeld worden tegen Zuid-Korea. Yana Daniëls zette onze Flames op voorsprong tegen het nummer 17 van de FIFA-ranking, maar de WK-ganger kwam op gelijke hoogte.

Knappe collectieve prestatie

Strafschoppen dus en daar moesten de Flames het onderspit delven: 3-5 voor de Koreaanse dames en plaats twaalf voor de Belgen. "Ook vandaag knappe collectieve prestatie gezien tegen WK-ganger", aldus bondscoach Serneels.

"We hebben dankzij deze Cyprus Cup stappen vooruit gezet", blikt hij vooruit op de toekomst. In die toekomst wachten EK-kwalificatieduels voor het EK 2017 in Nederland, het grote doel.

België begon aan de wedstrijd met: Evrard, Philtjens, Jaques, V. De Putte, De Caigny, Daniels, De Gernier, Cayman, V. Den Abbeele, V. Wynendaele & V. Gorp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties