Reactie Refaelov: "Ik dacht aan een panenka, maar de coach zou me vermoorden"

Refaelov: "Ik dacht aan een panenka, maar de coach zou me vermoorden"
Foto: © Photonews

Bij een 1-1 stand tussen Club en Besiktas ging Gedoz tegen de vlakte in de zestien. Jan Breydel hield zijn adem in: wie zou trappen? Refaelov miste onlangs, maar zette zich toch achter de bal. Hij dacht zelfs om het op dezelfde manier te doen.

Sander De Graeve in Brugge

De wissels van de coach gaven de doorslag”, spaart Refaelov de lof voor Michel Preud'homme niet. “Met De Sutter én Oularé samen op het veld waren we veel gevaarlijker voorin. Misschien hadden we ook nog die derde kunnen maken. Ja, het is een optie om nog met twee spitsen te spelen, we hebben getoond dat we het kunnen.”

De wissels van de coach maakten het verschil

Vooral de inbreng van Gedoz bleek belangrijk. De Braziliaan gaf de assist op het doelpunt van De Sutter en de strafschopfout werd op hem gemaakt. “We kregen meer volk in de zestien. De coach staat er om zulke dingen aan te passen. Eerst stonden we goed in blok, maar na die tegengoal moest er iets gebeuren.”

Refaelov nam zijn verantwoordelijkheid bij de strafschop, zijn laatste miste hij nog laconiek. “Ik was aan het twijfelen om opnieuw een panenka te trappen”, lachte de Israëliër. “Maar als ik die miste, zou de coach me zeker vermoorden. Ik koos helemaal op het eind een hoek.” Ook de doelman ging naar de juiste hoek, maar de bal was te goed getrapt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties