Slecht nieuws voor Ibra: rode kaart blijft staan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Slecht nieuws voor Ibra: rode kaart blijft staan
Foto: © Photonews

De UEFA zal Zlatan Ibrahimović' rode kaart die hij gisteren tegen Chelsea kreeg niet automatisch kwijtschelden. Hij zal dus minimum één wedstrijd aan de kant moeten blijven. De UEFA laat wel weten de zaak te zullen onderzoeken.

Toen Ibrahimović gisteren in duel ging met Oscar trok hij zijn voetje niet terug. Het publiek en de spelers werden wild, aangezien de fase er spectaculair uitzag. De Nederlander Björn Kuipers twijfelde niet en schoof de Zweed meteen een rode kaart onder de neus. 

Dat het een donkergele fout was is zeker, maar rood was wel heel streng. Dat gaf zelfs Chelsea-trainer Mourinho na afloop van de wedstrijd toe. 

Zeker één match schorsing

Het probleem is dat een club een rode kaart alleen kan aanvechten wanneer ze vermoeden dat de scheidsrechter die kaart aan een verkeerde speler gaf. Dit heeft als gevolg dat Ibrahimović zeker de heenmatch van de kwartfinale mist. 

De UEFA komt op 19 maart samen en beslist dan of één match schorsing genoeg is. Er bestaat een kans dat Ibrahimović twee of drie Champions League- niet mee mag spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties