Standard is scherprechter voor PO1: Genk of Charleroi?

Standard is scherprechter voor PO1: Genk of Charleroi?
Foto: © photonews

Bij Charleroi zullen ze het niet graag toegeven, maar ze rekenen dit weekend op hun rivalen uit Luik. Maar of die het duel zo serieus zullen aanpakken, is nog maar de vraag. In Limburg zullen ze alvast blij zijn dat een paar jongens verleden weekend beslisten om hun vijfde geel te pakken.

Charleroi zag met lede ogen hoe Milec, Arslanagic en Trebel vorig weekend hun vijfde gele kaart pakten om zo met een schone lei aan play-off 1 te kunnen beginnen. In Limburg werd dat dan weer op half gejuich onthaald.

Standard-Genk is immers beslissend voor wie aan PO 1 mag deelnemen. Bij gelijkspel of winst van de Genkenaars zijn die immers altijd zeker van een plaatsje bij de elite. Maar in Henegouwen mogen ze gerust zijn: de Rouches zijn niet van plan om met de handrem op te gaan spelen.

Vijf afwezigen

De play-offs beginnen binnen drie weken en dus zal José Riga voor de rest geen spelers rust meer gunnen. Daarnaast is het bijna zeker dat Carcela, die rust gegund werd tegen Mechelen, zal beginnen. Met Dussaut heeft Standard ook nog een deftig alternatief achter de hand om Milec te vervangen. 

Jorge Texeira zal dan een duo vormen met Scholz in het hart van de verdediging, maar die eerste speelde niet meer sinds oktober. Enkel Trebel zal zwaar gemist worden, want voor de Franse middenvelder heeft Riga niet al te veel doublures. Ook Jelle Van Damme is nog steeds afwezig.

Trebel en Ezekiel grootste verlies

Het grootste verlies is wel Imoh Ezekiel bij de Luikenaars. Heel het systeem was de laatste weken gebouwd rond de explosieve Nigeriaan. Riga zal serieus uit zijn pijp moeten komen om daar een oplossing voor te vinden. Jeff Louis lijkt daarbij de logische keuze, maar die sukkelde met een gebrek aan vertrouwen.

Maar er is dus geen sprake van dat Standard straks de wedstrijd gaat cadeau geven aan Genk. Want als laatste en meest belangrijke reden: ondanks de rivaliteit met Charleroi hebben ze in Luik liever twee wedstrijden tegen de Carolo's. Dat is zo goed als zeker twee keer uitverkocht huis en een immense sfeer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties