Reactie De Sutter fan van het tweespitsensysteem: "Als we allebei die systemen kunnen spelen, gaan we ver geraken"

De Sutter fan van het tweespitsensysteem: "Als we allebei die systemen kunnen spelen, gaan we ver geraken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter had het lastig als speerpunt in de eerste helft, maar na de koffie veranderde het systeem én maakte hij een typische De Sutter-goal. De spits wil wel vaker met twee voorin spelen.

Sander De Graeve in Brugge

Voor de rust was het knokken voorin voor De Sutter. “Het was niet makkelijk vanavond, zeker in het begin niet toen ik op een eiland stond." Na de rust kwam Oularé hem ondersteunen voorin en werd Club eindelijk gevaarlijk. "Met Obbi naast me was er meer druk naar voren. Het was wel leuk spelen zo."

Het biedt perspectieven voor de toekomst. "Dat ik vaak lange ballen zag? Af en toe moeten we de goeie afwisseling vinden tussen lange bal en meer voetballen, maar als we die twee systemen kunnen spelen, kunnen we ver geraken", aldus de goalgetter van Club Brugge. Zijn goal was een typische De Sutter-goal.

"Ik sta vaak op de juiste plek. Ik ben blij met de winst en die goal is een leuk extraatje. Ik anticipeerde eigenlijk op de (helemaal niet balvaste, nvdr.) keeper die de bal zou lossen, maar zag hem dan mijn richting uitkomen." De Sutter kon in de eerste helft al scoren, maar dat feestje ging niet door.

"Die afgekeurde goal? Dat vond ik een gewoon duel in de zestien, maar hij laat hem goed vallen. Ik vond het licht." De rest van de match was niet zo licht. Het ging er fors aan toe en de spits pakte al snel geel. "We wisten dat het stevig zou zijn, het is een heel goeie ploeg, hé. Op het eind hebben we goed druk gezet, toen hadden ze het moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties