Hinken op twee gedachten bij Anderlecht: Defour blijft een risico

Hinken op twee gedachten bij Anderlecht: Defour blijft een risico
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht probeert Steven Defour deze week zo goed mogelijk klaar te stomen voor de bekerfinale. Maar het wordt hinken op twee benen: hem voluit laten spelen zondag en riskeren hem een paar matchen te missen in de play-offs.

Binnen de club zitten ze met een dilemma. Besnik Hasi wil Defour zeker aan de start krijgen van de bekerfinale, maar weet dat de middenvelder zich 110 procent gaat geven, al is zijn lichaam nog niet 100 procent in orde. Een dilemma dat hij met Praet niet heeft, want die luistert meer naar zijn lijf.

Defour in de bekerfinale laten starten is sowieso een risico, zeker in een beladen wedstrijd zoals die tegen Club, waarin de belangen groot zijn. Maar zonder Defour kan Anderlecht niet het spel spelen dat Hasi wil zien omdat Dendoncker en Tielemans nog niet die ervaring hebben.

Zonder Defour verliest Anderlecht twintig procent van zijn mogelijkheden

"Zonder Defour verliest Anderlecht 20 procent van zijn mogelijkheden", zei een insider ons gisteren. 20 procent, dat is veel voor één speler! Defour kan Anderlecht de Beker bezorgen, maar evengoed kan hij - aangezien zijn enkel nog niet volledig hersteld is - straks voor een paar weken out zijn.

En dan is Anderlecht nog verder van huis, want hoe prestigieus en mooi de Beker ook mag zijn. En hoe belangrijk dat eerste prestigeduel met Club Brugge ook is, de euro's worden binnengerijfd via de titel. En een titelstrijd zonder Defour? Nee, dat kan Anderlecht zich niet permitteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties