"Als Besiktas nu eens voor de derde maal thuis niet wint..."

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"Als Besiktas nu eens voor de derde maal thuis niet wint..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de hel van Atatürk gaat Club Brugge morgenavond op zoek naar een plek bij de laatste acht in de Europa League. Bekistas JK mag dan wel niet zijn in vertrouwde thuisbasis spelen, de cijfers op eigen bodem maken indruk.

De Zwarte Adelaars verloren dit seizoen in eigen land nog niet op het Europese toneel. In de CL-voorronde won Besiktas van Feyenoord en speelde het gelijk tegen Arsenal. In de Europa League leverden tot dusver drie van de vier thuisduels een zege op.

"Als er nu eens een derde keer bij komt dat ze niet winnen", lacht Jan Ceulemans bij Voetbalkrant.com. "Dan is Club door. Ik geef ze 40 procent kans."

Zal Preud'homme wel voluit gaan?

"Dat had ik vooraf helemaal niet verwacht. Op papier is Club de minste van de zestien overgebleven teams. Dan is die 2-1 uit de heenmatch gewoon een goed resultaat."

De Caje zag blauw-zwart zondag aan het werk in het Westelse Kuipje. Obbi Oularé maakte ook op hem indruk. "Ik verwacht dat De Sutter zal starten, maar Oularé is wel iemand die het verschil kan maken."

Twee matchen waarin Club veel kan verliezen

"De vraag is of Michel Preud'homme er vol voor zal gaan", besluit Ceulemans. "Zondag was ontspannen en relax, maar nu staat Club voor twee matchen waarin het veel kan verliezen. Als ze moeten kiezen, schatten ze de beker volgens mijn gevoel nog hoger in." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties