Paars-witte U19 vechten met Porto om plaats bij beste 4

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 58 reacties
Paars-witte U19 vechten met Porto om plaats bij beste 4
Foto: © SC

Vanavond om 19u speelt de U19 van Anderlecht tegen FC Porto. Inzet? Een plaats bij de beste vier jeugdteams van Europa. De ploeg van coach Mo Ouahbi kan vrijwel op zijn sterkst aantreden en hoopt op kwalificatie voor het toernooi met vier in Nyon.

Bij Anderlecht wordt vanavond even alles opzij geschoven voor de U19. Het prestige dat gepaard gaat met het succes van de jeugdploeg straalt immers ook af op de eerste ploeg. Jongens als Andy Kawaya, Hervé Matthys, Aaron Leya Iseka en Samuel Bastien worden immers in de toekomst verwacht bij het fanionteam.

Ze maken ook al deel uit van de kern van Besnik Hasi, die op hen allemaal al beroep deed, maar gelukkig voor de U19 niet al te veel. Zo heeft Andy Kawaya net niet genoeg gespeeld in de Champions League om nog in aanmerking te kunnen komen voor de Youth League. 

Op volle sterkte

Ook Leya Iseka was al op het nippertje. En die twee schelen een hele slok op een borrel voor de ploeg van Mo Ouahbi, die met Dodi Lukebakio en Mile Svilar nog een paar grote talenten rondlopen heeft. Jongens als Wout Faes, Alper Ademoglu en Jorn Vancamp (allen 16) moeten nog wat geduld uitoefenen.

In de vorige ronde tegen Barcelona waren zowel Kawaya als Bastien als Gilles Denayer er niet bij. Drie sleutelstukken, maar op karakter en dankzij een goeie Leya Iseka stootte Anderlecht door.

Tegen de Catalanen werd het algemeen publieksrecord verbroken en ook vanavond worden er meer dan 10.000 fans verwacht in het Constant Vanden Stock-stadion. (JW)

Abonnees kunnen gratis binnen. Anderen kunnen een ticket kopen aan 5 euro. Let op, de ticketingdienst is slechts tot 17u geopend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties