Het woord 'onderscheiden' horen we graag op Anderlecht
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Het woord 'onderscheiden' horen we graag op Anderlecht
Foto: © photonews

In de groepsfase waren de paars-witte U19 te sterk voor Arsenal, Dortmund en Galatasaray. Nadien werd overtuigend de maat genomen van Barcelona en gisteren nog Porto. Hoe onderscheidt Anderlecht zich van andere jeugdopleidingen?

"Onderscheiden is een woord dat we graag horen op Anderlecht", vertelt hoofd van de opleiding Jean Kindermans in gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is een begrip dat we dagelijks in ere trachten te herstellen. Dat geef ik altijd aan spelers en trainers mee."

Arsenal, Dortmund, Galatasaray, Barcelona en Porto. Inmiddels hebben de U19 zowat héél Europa over de knie gelegd? (lacht) "De prestaties tegen Barcelona en Porto waren zeer vergelijkbaar", vindt Kindermans. "Het zijn twee topopleidingslanden en de felicitaties van de tegenpartij geven aan dat er respect ontstaat voor Anderlecht."

Steeds meer gevraagd op buitenlandse conferenties

Toen de Brusselaars destijds hun jeugdcentrum bouwden, plukten ze ideeën weg bij tal van topclubs. Inmiddels is de omgekeerde beweging ingezet. "We hebben al heel wat buitenlandse delegaties over de vloer gekregen die komen polsen hoe wij opleiden", besluit Kindermans.

"Het is een logische lijn van een opleiding die groeit en waar gewerkt wordt aan methodiek en didactiek. De laatste maanden worden we meer en meer gevraagd op buitenlandse conferenties. Dat is een teken van waardering." (DG)

Tussen 10 en 13 april volgt in het Zwitserse Nyon een slottoernooi tussen de vier overblijvers. In de halve finales staat Anderlecht tegenover Shaktar Donetsk. In een eventuele finale wacht AS Roma of Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties