Geraerts geeft inspuitingen van ozongas toe, maar houdt onschuld vol

Lander Marin
| 3 reacties
Geraerts geeft inspuitingen van ozongas toe, maar houdt onschuld vol
Foto: © SC

De aanklager van het Vlaams Dopingtribunaal denkt dat Karel Geraerts ozontherapie onderging bij dokter Mertens, of dat hij het in ieder geval van plan was. Er wordt twee jaar schorsing gevorderd. Geraerts: "Ik kreeg ozongas ingespoten, ja. En wat is daar mis mee?"

Dokter Chris Mertens, ook wel de ozondokter, mailde soms met Geraerts. In 2010 stuurde hij een mail met de vraag ‘of het zin had om binnen te springen voor ozon’. Hij werd een hoofdpersonage in een dopingzaak die het gerecht van Leuven twee en een half jaar bezighield. 

Homeopathie

“Ik had een scheurtje in mijn voet en wilde een operatie vermijden. Dokter Mertens heeft inderdaad ozongas ingespoten rond de blesure, dat is een homeopathisch middel”, aldus Geraerts, die toen nog onder contract stond bij Club Brugge. 

Zijn advocaten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer zeggen dat er niks verkeerd is gebeurd.

“Er zijn vier manieren om ozontherapie toe te passen. Enkel als het bloed gemanipuleerd wordt en opnieuw in de bloedbaan wordt gespoten is het illegaal. In die mail staat geen enkel bewijs dat hij een verboden vorm van ozontherapie onderging", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties