Zes op zes voor De Zeeuw en co na spektakelmatch

Caroline Tonnelier

NAC leeft terug. De ploeg uit Breda pakte zowaar een zes op zes en komt zo op gelijke hoogte van de nummer vijftien in het klassement.

Kind van de rekening was Utrecht. Dat won eerder deze maand wel met spectaculaire 6-2 cijfers van AZ, maar is verder serieus op de sukkel.

Het spektakel begon toen het halfuur net voorbij was. In minuut 32 opende Falkenburg de score in het voordeel van de bezoekers, maar Duplan stelde al heel snel opnieuw gelijk.

Vijf goals na de rust

In de tweede helft werd het publiek verwend met een pak doelpunten. Falkenburg opende de debatten in minuut 49, maar opnieuw kwam Utrecht op gelijke hoogte. Dat was de verdienste van Markiet.

Drie minuten later kwam NAC voor de derde keer op voorsprong en dit keer zouden ze die niet meer uit handen geven. Van der Weg zorgde voor de 2-3 en even later maakte invaller Seuntjens er zowaar 2-4 van. Een tegentreffer van Rubin bracht de spanning nog even terug in de match, maar de drie punten gingen toch mee naar Breda.