Cijfers bewijzen het: als Middlesbrough kampioen wil spelen, moet het Vossen opstellen

Tom Stroobants
| 6 reacties
Cijfers bewijzen het: als Middlesbrough kampioen wil spelen, moet het Vossen opstellen
Foto: © SC

In de topper in de Engelse tweede klasse tussen Bournemouth en Middlesbrough bleef Jelle Vossen 90 minuten lang op de bank. Hij zag hoe zijn teamgenoten met 3-0 kansloos ten onder gingen.

Bournemouth blijft zo aan de leiding en vergroot haar voorsprong op Middlesbrough. Dat volgt nu op 4 punten met nog zes wedstrijden te gaan. Er is nog niets verloren maar de volgende weken worden zeer belangrijk.

Vossen kreeg dus geen speelminuten. Sinds de ex-spits van Racing Genk de kleuren van Middlesbrough vertegenwoordigt, werd hij in 34 van de 40 wedstrijden opgesteld. Hij verscheen 16 aan de aftrap, 12 keer werd hij gebruikt als invaller. In zes wedstrijden was hij niet geselecteerd of moest hij 90 minuten lang toekijken van aan de zijlijn.

Met of zonder Vossen

Misschien kan Middlesbrough-coach Aitor Karanka in de komende wedstrijden toch maar kiezen om Vossen op te stellen. In de zes wedstrijden dat de Belg niet gebruikt werd, won de nummer drie in de Championship maar één keer. Twee keer speelde het gelijk.

Zowel wanneer Vossen in de basis stond als wanneer hij moest invallen, trok zijn team negen keer aan het langste eind. Vossen kan mooie resultaten voorleggen, met 60 punten op 84 in de matchen waarin hij tussen de lijnen stond. Volgende week dan toch maar Vossen in de ploeg zetten?

Vossen op het veld (als basisspeler of invaller): 60/84 = 71%
Vossen op de bank: 6/18 = 33%

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties