Lyon vergeet om opnieuw leider te worden in Frankrijk

bart ver elst

Olympique Lyon heeft dure punten laten liggen in de Franse titelstrijd. Het verloor thuis met 1-2 tegen OGC Nice en zo laat Lyon dé kans liggen om opnieuw over PSG te springen. Batshuayi kan met Marseille zo een prima zaak doen morgen.

PSG won gisterenavond met 3-1 tegen Lorient en dus wist Lyon wat het vandaag moest doen: winnen tegen Nice om opnieuw leider te worden in de Ligue 1.

Na 23 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong na een goal van Carlos Eduardo. Dat was ook de ruststand in Lyon. Na de rust kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte na een elfmeter van Gonalons.

Net daarvoor moest Nice met zijn tienen verder na een tweede gele kaart voor Palun. Maar ook Nice kreeg een penalty vijf minuten voor tijd. Eysseric twijfelde niet: 1-2 en zo boekte Nice een knappe overwinning met tien.

Batshuayi en Marseille kunnen morgen een gouden zaak doen indien ze winnen op het veld van RC Lens. Bij een overwinning nadert de kustploeg tot op een puntje van nummer 2 Lyon en tot op 2 punten van leider PSG.