"Met respect voor Kevin, maar Messi is nog een ander niveauke"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 101 reacties
"Met respect voor Kevin, maar Messi is nog een ander niveauke"
Foto: © photonews

Nog meer dan Eden Hazard is Kevin De Bruyne dé Rode Duivel in vorm. Het lijstje geïnteresseerde grootmachten groeit en inmiddels plakt een riante transfersom van 60 miljoen euro op zijn hoofd. Zijn manager Patrick De Coster sust de belangstelling.

Veertien goals en eenentwintig assists. Bundesliga of Europa League, het maakt voor De Bruyne niet uit waar hij zijn stats aandikt. "De laatste week was hij wat ziek. Toch zie je dat hij er alles aan doet ", opent De Coster tegenover Voetbalkrant.com.

CL-ticket kan Kevin overtuigen om te blijven

De zaakwaarnemer heeft altijd vertrouwen gehad in de steile opmars van zijn poulain. "Ik heb nooit begrepen waarom Kevin in Chelsea niet vaker zijn kans kreeg. Zeker omdat hij in Azië er een zeer goede tour had opzitten en na de eerste PL-duels zelfs werd uitgeroepen tot man van de match."

Na een moeizame periode volgde begin 2013 de overstap naar VfL Wolfsburg, dat op weg is naar het kampioenenbal. "De zekerheid van de tweede plaats en als prijs dat CL-ticket. Dat zijn zaken die Kevin kunnen overtuigen om nog langer in Wolfsburg te blijven."

Hij kan naar het niveau van Messi toewerken

Toch is de lokroep van onder meer PSG groot. De transferprijs steeg al tot een duizelingwekkende 60 miljoen euro. "Op een bepaald ogenblik worden de kwaliteiten van zo'n speler vergelijken met transferdossiers van gelijkaardige spelers."

"Hij is jong, heeft een progressiemarge, ligt nog drie jaar onder contract en er is de aankoopprijs. Dan weet je dat het geen vijf miljoen zal zijn."

Wie jongens als Cesc Fabregas en Lionel Messi voorbij steekt wat assists betreft, maakt natuurlijk indruk. Als je Messi hebt zien spelen tegen Man City, dan is dat - met alle respect voor Kevin - nog een ander niveauke. (lacht) Hij kan naar dat niveau toewerken, maar Kevin is een ander type speler." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties