Dembélé op weg naar uitgang bij Tottenham? "Ik heb na het seizoen tijd genoeg om na te denken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Dembélé op weg naar uitgang bij Tottenham? "Ik heb na het seizoen tijd genoeg om na te denken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het moet een verademing zijn voor Moussa Dembélé om naar de nationale ploeg te komen. De middenvelder verslijt zijn broeken bij Tottenham Hotspur op de bank, werkt er met een coach die amper geïnteresseerd is in zijn kunnen én werd na amper één minder moment aan de kant geschoven.

Cédric De Volder in Neerpede

Moussa, de Rode Duivels hebben ondertussen drie trainingen achter de kiezen. Hoe voel jij je? 

"Alles gaat goed met me. De eerste twee dagen was het rustig op het veld en stond alles in het teken van recuperatie. Gisteren was het al een stuk pittiger, maar dat vond ik lekker."

Je hebt de voorbije maanden weinig gespeeld bij Tottenham Hotspur. Ben je eigenlijk fit?

"Eerlijk? Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik weet dat ik mentaal klaar ben om te spelen. Bovendien heb ik elke dag extra gewerkt om fit te zijn. Maar het antwoord ken je eigenlijk pas nadat je ook effectief de kans hebt gekregen."

Waar is het in Londen eigenlijk fout gelopen? We herinneren ons dat je nog niet zo heel lang geleden één van de sterkhouders was.

"De vorm zat eigenlijk best wel goed. Ik speelde één mindere helft tegen West Ham United en dat was het eigenlijk. Vervolgens heb ik eigenlijk amper nog kansen gekregen. En dat is vooral frustrerend, de manier waarop. Of Mauricio Pochettino met me praat? Nee, helemaal niet. En ik ben ook de persoon niet om te gaan janken bij de coach."

Zeg nu eens eerlijk, Moussa. Maak je je stilaan geen zorgen over je toekomst bij the Spurs

"Ik geef toe dat ik teleurgesteld ben en dat ik meer wil voetballen. Maar langs de andere kant wil ik er niet te veel energie aan verspillen. Dat zou toch maar een averechts effect hebben op het moment dat ik effectief mijn kans krijg. Ik heb na het seizoen tijd genoeg om na te denken."

Ik ben teleurgesteld. Maar ik wil daar niet te veel energie aan verspillen

Ook bij de Rode Duivels lijk je niet meteen aanspraak te maken op een basisplaats. 

"Maar ik merk wel het vertrouwen van de bondscoach. Marc Wilmots kwam al met me praten over m'n situatie en dat vind ik prettig."

Langs de andere kant: Stever Defour is geblesseerd, Radja Nainggolan is ziek en Axel Witsel verwacht een kindje. De kans dat je toch meteen start bestaat!

"Ja, natuurlijk denk ik daar eens aan. (lacht) Of het een voordeel is dat ik frisser ben dan de jongens die dit seizoen al enorm veel wedstrijden speelden? Goh, dat kan beide kanten uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties