Europese rankings: Rode Duivels voorlopig reekshoofd op EK!

Europese rankings: Rode Duivels voorlopig reekshoofd op EK!
Foto: © photonews

Onze Rode Duivels hebben met 6 op 6 tegen Cyprus en Israël een goede zaak gedaan op weg naar het EK 2016 in Frankrijk. Zoals het er nu voor staat, zouden we zelfs reekshoofd zijn bij de groepsindeling voor dat Europees kampioenschap. Het gevolg van een steile klim.

We waren er niet bij op het EK 2012 in Oekraïne en Polen, waardoor we aan de EK-campagne richting 2016 begonnen op een zestiende stek in Europa. Daarmee waren we zelfs geen reekshoofd bij de loting, al kregen we met Bosnië-Herzegovina geen toploting uit groep 1.

Voor de UEFA-ranking worden enkel de wedstrijden op weg naar het EK 2012 (inclusief het eindtoernooi), het WK 2014 (inclusief het eindtoernooi) en de huidige EK-kwalificatiecampagne in rekening gebracht. Zo kan het dus dat we nu nog steeds maar 5e staan in Europa, en toch 3e (en in juni 2e) op de FIFA-ranking.

Steile opmars

Door de 11 op 15 die we voorlopig pakten - met een mooi doelsaldo - zitten we echter op dit moment wél op schema voor een reekshoofdenstatus op het EK volgend jaar.

Momenteel staan we op plek 5, goed voor reekshoofdenstatus volgend jaar. In Frankrijk zijn er namelijk 24 landen present, waardoor er zes groepen worden gemaakt. De top-5 + Frankrijk is dus groepshoofd: Duitsland, Spanje, Engeland, Nederland en België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties