McLeish maakt positieve balans op: "Heb het maximum uit deze groep gehaald"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
McLeish maakt positieve balans op: "Heb het maximum uit deze groep gehaald"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Alex McLeish maakte de balans op na het mislopen van play-off 1. De Schot benadrukt dat hij er alles aan heeft gedaan en vindt dat hij het maximum uit deze groep heeft gehaald.

Door Robby Morren

De klap na de nederlaag tegen Standard was enorm. “Na het mislopen van play-off 1, voelde ik dat er een pauze nodig was. We hebben het een week lang heel rustig aan gedaan. Er was een moment nodig om te reflecteren.”

“Nu zijn de spelers goed voorbereid, we hebben goed gewerkt op training. Als coaches motiveren wij hen voor de komende wedstrijden. Het mooie aan voetbal is dat er altijd een nieuwe uitdaging is, en dat is nu play-off 2.”

Het zal moeilijk worden om play-off 2 te winnen

Genk eindigde op één punt van play-off 1, maar dat betekent niet dat het makkelijk zal lopen in play-off 2. “Het zal moeilijk worden om play-off 2 te winnen. Er is geen enkele garantie omdat we zevende eindigden in de reguliere competitie. We hebben geen enkele match met sprekend gemak gewonnen.”

“We hebben een overgangsfase doorgemaakt met de club dit seizoen en we hadden een pak geblesseerden. Kumordzi en Hamalainen hebben het ganse seizoen gemist en Mboyo heeft een twaalftal matchen gemist.”

Ondanks al het blessureleed, behaalde Genk toch meer punten dan vorig seizoen. McLeish is dan ook tevreden met wat hij in Limburg heeft kunnen neerzetten.

“Ik heb wel het gevoel dat ik het maximum uit deze groep heb gehaald. Ik ben niet perfect. Zelfs Jose Mourinho en Alex Ferguson maken fouten in hun carrière. In het voetbal leer je altijd bij en ik ben ervan overtuigd dat ik misschien wel iets had kunnen doen dat ons een extra punt had opgeleverd.”

Ik heb zelfs gebeden voor doelpuntenmakers

“We hebben nu meer punten dan vorig seizoen en toen zat Genk wel in play-off 1. Alle lof daarvoor aan de teams die boven ons geëindigd zijn, het is niet zozeer het falen van Genk. Dat zegt wat mij betreft veel over de Jupiler Pro League.”

“We hebben er alles aan gedaan, alles geprobeerd. Ik heb zelfs gebeden voor doelpuntenmakers”, lacht de Schot. “In de meeste matchen draaide het positief uit.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties