Onbekende landgenoot in de Ligue 1 doet denken aan Olivier Giroud
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Onbekende landgenoot in de Ligue 1 doet denken aan Olivier Giroud
Foto: © photonews

Vier Belgische aanvallers maken het mooie weer in de Ligue 1. Michy Batshuayi en Divock Origi zijn de bekendste, Gianni Bruno is al wat moeilijker en Baptiste Guillaume is al helemaal een onbekende.

De 19-jarige landgenoot uit de Borinage verdedigt de kleuren van RC Lens, momenteel hekkensluiter in de Franse hoogste klasse. In 26 optredens voor les Artésiens vond hij twee keer de weg naar doel.

Pablo Chavarria (ex-Anderlecht) uit de ploeg spelen lukt hem vooralsnog niet. "Voor doel moet Guillaume nog meer zijn kalmte bewaren", vertelt Antoine Placer van La voix du Nord in Sport/Voetbalmagazine. "Twee doelpunten is bijzonder weinig als je ziet hoeveel wedstrijden hij gespeeld heeft."

Potentieel om het te maken in de Ligue 1

Toch is het vertrouwen groot in de voormalige aanvaller van Bergen. "Hij heeft het potentieel om het te maken in de Ligue 1", gaat Placer verder.

"Hij is robuust, redelijk snel, soepel in zijn bewegingen en bezit een bovengemiddelde techniek. Hij doet mij soms denken aan Olivier Giroud van Arsenal. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij klaar is om de concurrentie aan te gaan bij een club die niet tegen de degradatie vecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties