Standard-Anderlecht: tifo mag maar er zal er (denkelijk) geen zijn

bart ver elst
| 55 reacties
Standard-Anderlecht: tifo mag maar er zal er (denkelijk) geen zijn
Foto: © SC

Zondag staat er de klassieker tussen Standard en Anderlecht op het menu. De laatste keer werd deze wedstrijd ontsierd door een tifo van de Luikse supporters waarop het afgehakte hoofd van ex-speler Steven Defour was afgebeeld. Een tifo mag wel zondag, maar er is geen aanvraag ingediend.

Standard wil er alles aan doen dat de match van komende zondag in goede banen verloopt. Zo zullen er 500 agenten en stewards paraat staan en is er een nieuw camerasysteem actief vanaf aanstaande zondag. "Louter toeval dat dit nu zondag is", aldus communicatieverantwoordelijke Olivier smeets.

"We waren al langer met dit camerasysteem bezig, dat een kost van 300.000 euro met zich draagt. Zo kunnen we met 94 camera's iemand die zich misdraagt perfect identificeren", aldus Smeets in HLN.

De sfeergroepen hebben geen aanvraag ingediend, dus er zal geen tifo zijn

Een tifo zal er wel niet te zien zijn zondag. "Na de vorige keer voelden we ons bedrogen en hebben we het veiligheidsbeleid verstrengd. Alle tifo's moeten op voorhand worden aangevraagd."

"Op de dag van de wedstrijd zullen we deze tifo's minutieus controleren voor deze opgehangen worden. Maar voor zondag hebben de sfeergroepen geen aanvraag ingediend, dus er zal geen tifo te zien zijn voor de wedstrijd", zegt Smeets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties