Wijnants doet oproep naar fans: "Roep ons niet terug naar tweede!"

Wijnants doet oproep naar fans: "Roep ons niet terug naar tweede!"
Foto: © SC

KVC Westerlo heeft vandaag zijn forum gesloten nadat de kritiek op trainer Harm van Veldhoven net iets te gortig werd. Ook afgelopen weekend moest die het al ontgelden van de fans van de Kempenaren. Voorzitter Herman Wijnants hoopt dan ook dat de sfeer snel omslaat bij zijn club.

Door Johan Walckiers

'Harm buiten', was er zaterdag een half uur lang te horen in Het Kuipje. "Ze verwijten Harm dat hij zonder aanvallers speelt, maar zaterdag stonden er vier op het veld", zag Wijnants. "Tuurlijk was hij aangeslagen. Zoiets is niet plezant hé. We hebben het forum ook gesloten omdat er al vier weken op hem gescholden wordt."

"Ik ben voorstander van vrije meningsuiting, maar het kan ook te ver gaan. Pas op, het is dankzij onze fans dat we terug naar eerste gekomen zijn. Maar ik hoop enkel dat ze ons niet terug naar tweede roepen. Dat het negativisme omslaat in positivisme, want dat hebben we nodig."

Ik weet dat het ambetant is dat de fans niet weten wat er met Van Wijk gebeurde

Wijnants beseft ook waar de oorsprong ligt van de onvrede en daar heeft hij zelf ook iets mee te maken. "Kijk, de supporters weten niet waarom we ineens gebroken hebben met Dennis van Wijk. Hij was populair ja. Maar we hebben beiden afgesproken daar geen commentaar over te geven."

"Het is ambetant voor hen dat ze dat niet weten, maar ik moet me daarover niet verantwoorden, denk ik. Hij was een werknemer en wat er precies gebeurd is, blijft tussen ons. We gaan niet met vuil beginnen smijten. Dennis heeft ook nog een carrière en moet nog aan de bak kunnen. Ik ga dat dus niet aan de grote klok hangen."

Play-off 2 betekent niks

Ondertussen krijgt Van Veldhoven de volledige steun. "Hij heeft de vrije hand gekregen om te proberen naar volgend seizoen toe. Het probleem is ook dat die play-off 2 niks betekent. 25 betalende toeschouwers van Moeskroen waren er zaterdag. Daarmee kan ik de scheidsrechters niet eens betalen", besloot Wijnants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties