Anderlecht sneuvelt na vijf mindere minuten in halve finales Youth League

Anderlecht sneuvelt na vijf mindere minuten in halve finales Youth League
Foto: © Photonews

Anderlecht heeft zich in het Zwitserse Nyon niet kunnen plaatsen voor de finale van de UEFA Youth League. De jonge garde van paars-wit kwam nochtans op voorsprong via Bourard, maar vijf mindere minuten kostten hen twee tegendoelpunten en een kans om de beste van Europa te worden.

Door Johan Walckiers

Anderlecht wist vooraf dat het niet makkelijk ging worden tegen de stugge Oekraïners. Een botsing tussen twee speelstijlen: het flegamtieke, frivole spel van paars-wit en het op organisatie gestoelde voetbal van Shakhtar . En dat is ook wat het spelbeeld aangaf.

Goed weggekomen

Anderlecht trok naar voor al combinerend, maar stuitte telkens op een zware organisatie van Shakhtar. Via de tegenaanval kregen die zelfs de beste kans in het eerste half uur. Boryaschuk schoot keihard tegen de paal terwijl Svilar er enkel naar kon kijken.

Paars-wit zette daar twee kopballen tegenover: één van Lukebakio te centraal en één van Leya Iseka die sterk gepakt werd door de Oekraïnse keeper. Anderlecht begon nerveus te worden met de 0-0, maar coach Mo Ouahbi kreeg zijn spelers bijzonder geconcentreerd aan de start van de tweede helft.

Bourard klopt beren

Lukebakio schudde een schitterend schot uit zijn voeten, maar het doelhout stond in de weg. De Brusselaars dwongen echter verschillende corners op rij af en bij één daarvan vond Bastien het hoofd van Bourard. De amper 1m75 grote middenvelder klopte alle beren in de Oekraïnse verdediging aan de eerste paal en zette zijn ploeg op rozen.

Maar opgeven zat niet in het woordenboek van de jongens uit het voormalige Oostblok. De twee invallers Kovalenko en Arendaruk zorgden in amper zeven minuten voor de totale ommekeer. Twee keer werd er door het centrum gecombineerd en twee keer was Svilar gezien. Fouten op cruciale momenten die ongenadig afgestraft werden.

Met de boomlange Kobe Cools - normaal gezien een verdediger - in de spits probeerde Anderlecht het tij nog te keren, maar aan een kans kwam het niet meer. Kovalenko maakte er zelfs nog 3-1 van en dat was de absolute doodsteek. Een zware opdoffer gezien het spelverloop en een gemiste kans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties