Hazard als topfavoriet voor 'Player of the Year': "Hij kan een speler worden die elke wedstrijd scoort"

Lander Marin
| 10 reacties
Hazard als topfavoriet voor 'Player of the Year': "Hij kan een speler worden die elke wedstrijd scoort"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard is dit jaar de grote favoriet om in Engeland de titel 'Speler van het Jaar' in de wacht te slepen. Hij presteert in de Premier League met Chelsea al heel het seizoen op een zeer hoog niveau. We spraken met zijn goede vriend en ex-ploegmaat, Waasland- Beveren-speler Jerry Vandam.

Hazard en Vandam kennen elkaar van in hun tijd samen in Frankrijk, bij Lille OSC. Daar in Rijsel duurde het niet lang vooraleer ze bevriend raakten. “Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten kwamen we goed overeen”, aldus de Frans/Ghanese verdediger. 

Volgens de 26-jarige Vandam is Hazard nog niks veranderd. “Hij is een goede jongen, een echte grappenmaker.”

Uitzonderlijk talent

“De eerste keer dat ik hem zag spelen was in de jeugd van Lille, met de -18-jarigen. Hij kwam in de tweede helft op het veld en was ongelooflijk. Enkele trucjes later wist ik direct dat hij iets speciaals had.”

Volgens Vandam is de speelstijl van de nr. 10 van de Rode Duivels niet anders dan voordien. “Hij voetbalt nog steeds met plezier. Hij maakt gewoon meer doelpunten. Vroeger zei men dat hij beslissender moest zijn, nu is hij dat.”

Elke week een goal

"Of hij de titel van 'Speler van het Jaar' verdient? Hij is mijn vriend dus uiteraard zou ik voor hem stemmen. Maar ook wanneer ik zijn wedstrijden bekijk zou het terecht zijn. Je ziet duidelijk de progressie sinds hij in Engeland speelt. Als hij zo voortdoet wordt hij nog bepalender voor Chelsea”, klinkt het. 

Voor Vandam is het potentieel van de dribbelvaardige winger eindeloos. “Iedere speler kan verbeteren, zelfs Messi en Ronaldo. Ik denk dat Eden binnen een paar jaar nog beter zal zijn. Misschien wordt hij wel zo’n speler die elke wedstrijd scoort.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties